WIE BEN IK

Mijn naam is Peter Driessen en ben in 1968 geboren in Horst waar ik de eerste 53 jaar van mijn leven heb doorgebracht. 

Tegenwoordig ben ik woonachtig in het Brabantse Son en Breugel.

De jaren 90 (van 1990 tot 1999) heb ik door gebracht als beroeps onderofficier bij de Koninklijke Landmacht. 

Daarna heb ik 12 jaar met veel plezier gewerkt als penitentiair inrichtingswerker in een gevangenis.

Echter door forse bezuinigingen moesten er op een gegeven moment veel gevangenissen definitief hun poorten sluiten en besloot ik een carrierswitch te maken. Ik ben toen terecht gekomen in een verpleeghuis in Eindhoven waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds een aantal dagen per week werk als contactverzorgende. 

Als contactverzorgende ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg voor de cliënten.

Ik stem activiteiten op elkaar af en zorg dat de individuele zorgleefplannen goed worden uitgevoerd en nageleefd.                                     

Ik ben hét aanspreekpunt voor de cliënten. Samen met hen en eventuele familie bepaal ik wat er nodig is om op een prettige manier te leven en zo veel mogelijk eigen regie te blijven houden. In het verpleeghuis wonen mensen met verschillende ziektebeelden zoals o.a. Korsakov, Huntington, NAH, Parkinson en A.L.S.

Doordat ik naast mijn werk als mentor ook werkzaam ben in een verpleeghuis ben ik bekend met de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden van een instelling, en kan ik door mijn kennis van de WLZ/WMO de juiste gesprekspartner zijn voor zowel de cliënt als de instelling. Als professioneel mentor ben ik uiteraard aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging Professionele Mentoren.